Personalen tipsar

Här hittar du böcker som personalen på biblioteken i Emmaboda kommun rekommenderar.

VUXNA

ROMANER

FEEL-GOOD ROMANER

HISTORISKA ROMANER

SPÄNNING

NYARE DECKARE & SPÄNNINGSROMANER

SKRÄCK

UNGA

FANTASY

MANGA

BARN

ABC - böcker

BILDERBÖCKER

Böcker som får dina barn att sova

 1. Nadir och ingen annan

  Av: Sahlin, Pär Tipsat av: Ella Andrén

  När Nadir bodde i Syrien tränade han simning tre gånger i veckan. Han var riktigt bra. Det var innan kriget och flykten till Sverige. Vill han verkligen plocka upp simningen igen? Kan det bli sammanhanget han saknar i Sverige?

 2. Vilket hopp, Khaddi!

  Av: Behdjou, Behrang Tipsat av: Ella Andrén

  Khaddi är riktigt bra på fotboll och spelar ihop med kompisarna Sagal och Wendy. Fast det hon allra helst vill hålla på med är friidrott. Springa snabbt, hoppa långt. Då tycker kompisarna att hon sviker.

 3. Vinnaren

  Av: Borg, Sofie Tipsat av: Ella Andrén

  Skolan ska springa den årliga löptävlingen Sommarspringet och Saga är så irriterad på sin bästa kompis Emma. Emma vinner alltid. Hon påstår att hon inte bryr sig, att det inte spelar någon roll vem som vinner, men övar i smyg och ljuger om det när Saga frågar.

 4. På prao: Fotbollsproffset

  Av: Hansson, Anna Tipsat av: Ella Andrén

  Kan man praoa som fotbollsproffs? Selma i 2B har i alla fall fått chansen att följa med proffsspelaren Emma för en dag. Men vad gör egentligen ett fotbollsproffs om dagarna?

 5. Schysst hörna, Linnéa!

  Av: Gatu, Anja Tipsat av: Ella Andrén

  Sportjournalisten Anja Gatu har skrivit flera böcker med inspiration från olika idrottsstjärnors barndom. Här är det bandyspelaren Linnéa Larsson som står i centrum. Linnéa spelar i Ljusdals BK. De ska spela match mot Edsbyn och Linnéa ska äntligen får pröva att lägga hörnor när det verkligen gäller.

Visa fler sidor...