Förändringar av bibliotekens verksamhet med anledning av Covid-19

Samlad information med anledning av coronaviruset- påverkan på biblioteksverksamheten.

Emmaboda bibliotek följer händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. När förändringar görs i bibliotekets verksamhet så uppdaterar vi det på den här sidan.

Obs

Sidan är senast uppdaterad: 2020-11-24.

Är du sjuk- stanna hemma

Vi uppmanar alla med symptom som hosta, snuva eller feber att stanna hemma och inte besöka biblioteken förrän du varit frisk i två dagar.

På biblioteket

Just nu kan det vistas endast 8 personer samtidigt på biblioteket och för max 15 minuter. Vi måste alla hjälpas åt och ta ansvar för att följa de nya skärpta råden och minska smittspridningen.

Återlämna

Återlämna dina böcker i inkastet. Bokinkast finns i Emmaboda Götgatan 6 till vänster av entrén. I Vissefjärda vid ingången till biblioteket, mot skolgården och i Långasjö vid bibliotekets ingång.

Låna om flera gånger än vanligt

För att minska smittspridningen kan man låna om flera gånger än vanligt. Observera att det inte gäller fjärrlånade böcker och inte heller reserverade böcker.

Take-away lån

Nu erbjuder biblioteken ”take away-lån”. Ring ditt bibliotek och berätta vilka böcker du vill låna, läs mer här.

Mötesboda

För att minska smittspridningen är mötesrummet stängt.

Sittplatser

Sittplatser ska inte användas under denna period.

Tidningsläsning

Har färre sittplatser än vanligt i foajén där vanligtvis tidningsläsning sker på morgonen. Tidningsläsning på biblioteket tillåts inte.

Kopiering och scanning

Man får komma in en kort stund för att kopiera eller scanna, man får dock ingen hjälp av personalen.

Datorerna

Man får komma in en kort stund för att uträtta ärenden via dator, surfing och spel tillåts ej. Personalen kan inte hjälpa med datorärende.

Informationsdiskarna

Vi ber alla att respektera markeringarna runt informationsdiskar, lånediskar, vid datorer och vid kopiatorn. Plexiglas finns uppsatta vid informationsdiskarna.

Evenemang

Alla våra evenemang är inställda hela höstterminen.

NÄRBIBLIOTEKEN

Krisledningsnämnden i Emmaboda har tagit beslut om att stänga närbiblioteken i Emmaboda kommun från och med den  24 november. Detta betyder att folkbiblioteken i Johansfors, Boda, Lindås, Långasjö och Vissefjärda är stängda för att minska smittorisken mellan externa besökare och elever/lärare. Skolbiblioteken håller fortsatt öppet. 

Till er som har reserverat böcker på närbiblioteken, ni kan hämta dem i dörren som Take-away vecka 48 och 49. Därefter kan man använda huvudbiblioteket som fortsatt håller öppet men där får endast vistas åtta personer samtidigt. Detta är tråkigt men vi får alla göra vad vi kan för att minska smittspridningen.

Kommunens information om Coronaviruset

Emmaboda kommun följer noga händelseutvecklingen, för aktuell information klicka här.

Information från Folkhälsomyndigheten om Covid-19 på olika språk, klicka här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-biblioteket - biblioteket hemifrån

Du kan låna e-böcker och e-ljudböcker via vår hemsida eller genom att ladda ner appen Biblio. Biblio är en app där du kan läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker. Appen är gratis och finns att hämta i App Store och Google Play. Läs mer här.

den 13 november 2020