Kärlekskrisen

Junis kusin Ella vill bara prata pojkvänner hela tiden, och plötsligt har Juni råkat påstå att hon också har en pojkvän. Jomen, Jonah är ju hennes vän och en pojke. Hur skulle Ella få veta skillnaden? Fast så ska skolorna tävla i friidrott tillsammans, och Ella ser fram emot att äntligen få träffa Junis pojkvän ...

Som om inte skol-DM i friidrott vore illa nog. Juni är framförallt livrädd för att hoppa höjd och få den där hårda ribban på sig. Nu måste hon dessutom undvika att vare sig Ella eller Jonah begriper att hon ljugit om att Jonah är hennes pojkvän. För det är han ju inte. Och hon vill väl inte ens ha en pojkvän ..?

Juni råkar ställa till det lite för sig, som vanligt i bokserien Mitt livsfarliga liv. I serien är Kärlekskrisen den tredje boken, efter Badhuskrisen och Tvärflöjtskrisen, men böckerna går bra att läsa fristående.

Serien är uttrycksfullt illusterad i svartvitt av Mia Nilsson, och står på hylla Hcf. Det betyder att böckerna passa läsare kring lågastadieåldern, men något äldre fungerar också.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ella Andrén den 20 oktober 2021