Ny information om Emmaboda biblioteks tjänster, lån, öppettider, evenemang

Nya lånetider

Biblioteken i Emmaboda kommun vill hjälpa dig som behöver stanna hemma ett tag. Därför ändrar vi lånetiderna tillfälligt.

• Lånetiden ändras till sex veckor, istället för fyra veckor. Detta gäller nya lån och omlån.
  • Du kan låna om på Mina sidor på bibliotekets webbplats eller via telefon och epost.

Återlämning

Bibliotekens bokinkast är öppna dygnet runt för dig som inte vill gå in för att återlämna dina lån. Bokinkast finns på Emmaboda, Vissefjärda, Lindås och Långasjö bibliotek.

Kontakta ditt bibliotek via telefon eller e-post för att komma igång med tjänsten.

Om du är sjuk eller uppvisar symptom ber vi dig undvika besöka biblioteket. Kontakta oss via telefon eller epost istället.

Ändrade öppettider

För att kunna säkra bemanningen på våra bibliotek i alla lägen och ha öppet enligt schema ändras öppettiderna.

Närbibliotek som tidigare har haft öppet två dagar i veckan, kommer att vara öppna en dag i veckan. De bibliotek som varit öppna en gång i veckan kommer att ha kortare öppettider.

Emmaboda bibliotek har fortsatt ordinarie öppettider.

Vi är tacksamma för er förståelse kring detta.

Öppettider gäller från 1 april

Boda                tisdagar   12.00 – 14.00
Eriksmåla        stängt
Johansfors     torsdagar 15.00 – 18.00
Lindås             torsdagar 15.00 – 18.00
Långasjö         tisdagar   15.00 – 18.00
Vissefjärda     måndagar 15.00 – 18.00

Evenemang

Biblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar verksamheten enligt dem. Därför är alla våra evenemang inställda på grund av Coronaviruset och risk för spridning av viruset. Vi uppdaterar bibliotekets webbplats och facebookssida löpande med ny information om våra evenemang.

Take away –lån

För att hjälpa dig som vill låna böcker och annat på biblioteket, men som inte kan eller vill gå in på biblioteket just nu på grund av de rådande omständigheterna med coronaviruset, kan biblioteket nu erbjuda Take away.

Tjänsten är gratis men kräver att du har ett lånekort på biblioteket.

Beställ TAKE AWAY från biblioteket

Kontakta. Ring eller mejla till biblioteket och lämna dina önskemål om lån av böcker, tidskrifter och filmer. OBS! Det är viktigt att du anger att det är Take away  tjänsten du vill ha när du beställer.

Plocka. Bibliotekspersonalen plockar ihop en bok-/filmkasse till avhämtning efter dina önskemål. Även reserverade medier kan ingå.

Hämta
. Kassen hämtas utanför biblioteket enligt överenskommelse under bibliotekets öppettider. Du eller någon i din närhet hämtar vid entrédörren med uppvisad legitimation.

Återlämna. Återlämning görs på samma sätt, att du ringer oss och säger att du lämnar böcker i entrén på bibliotekets ordinarie öppettider. Eller så använder du bokinkast som finns på biblioteken i Emmaboda, Vissefjärda, Lindås och Långasjö.

NY LÅNTAGARE?

Om du är ny låntagare kan du ringa oss och vi registrerar dig som låntagare men du måste därefter komma in till biblioteket en gång för att bekräfta din identitet med uppvisning av legitimation.
Du kan också registrera dig själv som ny låntagare på vår webbplats (kontot gäller i några dagar) och därefter besöka biblioteket och legitimera dig.

Boken Kommer

”Boken kommer” är en service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller rörelsehindrad och inte själv kan komma till biblioteket.

Kontakta. Ta kontakt med biblioteket så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna.

Lånetiden är nu sex veckor, men vi kommer till dig med nya böcker enligt överenskommelse.

Leverans/Hämtning. För allas säkerhet levereras och hämtas din bokkasse utanför din dörr.

Tjänsten är gratis men kräver att du har ett lånekort på biblioteket.

böcker

Våra tjänster som är tillgängliga hemifrån

• E-böcker och e-ljudböcker kan lånas via vår hemsida eller via appen Biblio
  • Film kan lånas på viddla.se
  • Tidningar och tidskrifter kan läsas via Pressreader
  • Du kan söka och reservera böcker, filmer, ljudböcker och tidskrifter via vår bibliotekskatalog.  Om du vill reservera måte du vara inloggad.
  • Du har tillgång till olika databaser som biblioteket erbjuder här
  • Böcker på olika språk kan läsas och lyssnas på världensbibliotek.se

Vi vill påminna dig att du kan:

LÅNA OM  via självbetjäningsautomaten på Emmaboda bibliotek, telefon eller epost och via Mina sidor på vår webbplats.

RESERVERA  via telefon, epost eller via Mina sidor på vår webbplats.

ÅTERLÄMNA via Bokinkast på Emmaboda, Vissefjärda, Lindås och Långasjö bibliotek eller på Emmaboda biblioteks självbetjäningsautomat.

den 1 april 2020