Passa som Staffan Olsson!

Hugo spelar handboll i uppstickarlaget Vagntunas Lejon. Lagets tränare, den gamle vaktmästaren Henry, kör en helt annan stil än tränaren i ortens andra lag, ärkekonkurrenten Vagntuna HF. Lejonen får till exempel träna dans. Kan det förbereda dem inför sin första stora cup?

Handbollen står i fokus för Hugo och hans kompisar i det nystartade laget Vagntunas Lejon. Det är matcher, träningar och ett och annat samtal kring matbordet om lagets chanser att vinna och om behovet av en hejarklack. Lagandan är viktig, liksom spelarnas och inte minst tränarnas attityder. Får man fram det bästa hos människor genom att skrika på dem och bestraffa dem, som Vagntuna HF:s tränare gör?

Lejonen slåss med VHF om chansen att få representera orten i den stora Jordgubbscupen, och VHF:s tränare tar inte förlusten något vidare. Nu gäller det att visa att det nya laget duger något till! Särskilt som någon alldeles speciell visar sig finnas på läktaren.

Passa den som Staffan Olsson! står på hylla Hcf i biblioteket. Den ska alltså passa 6-9-åringar, men funkar också för något äldre läsare. Framför allt ska man nog ha ett hum om handboll. En del svartvita illustrationer finns.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ella Andrén den 22 oktober 2021