Schysst hörna, Linnéa!

Sportjournalisten Anja Gatu har skrivit flera böcker med inspiration från olika idrottsstjärnors barndom. Här är det bandyspelaren Linnéa Larsson som står i centrum. Linnéa spelar i Ljusdals BK. De ska spela match mot Edsbyn och Linnéa ska äntligen får pröva att lägga hörnor när det verkligen gäller.

På isen känner Linnéa sig hemma. Hon har också varsitt hem hos mamma och pappa, och det vore inga problem - om de inte alltid bråkade så fort de sågs. Linnéa får en klump i magen bara hon tänker på det, och försöker hitta på olika sätt att hålla isär dem. Tänk om de bara kunde hålla sams, och komma och heja på matcherna båda två, som andras föräldrar verkar kunna.

Schysst hörna, Linnéa! är en fin berättelse om bandy och sammanhanget idrottande ger. När föräldrarna kommer till korta finns andra kloka vuxna omkring Linnéa som kan hjälpa henne att formulera vad hon behöver. Det där med att lägga hörnor är visst också en betydelsefull och spännande grej.

Schysst hörna, Linnéa! står på hylla Hcf och ska passa läsare i åldern 6-9 år. Lite äldre går också bra. Boken har färgbilder ritade av Johanna Arpiainen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ella Andrén den 26 oktober 2021