Take away-lån och Boken Kommer

Take Away
Biblioteken i Emmaboda kommun erbjuder Take away–lån och Boken kommer

För att hjälpa dig som vill låna böcker och annat på biblioteket, men som inte kan eller vill gå in på biblioteket just nu på grund av de rådande omständigheterna med coronaviruset, kan biblioteket nu erbjuda Take away.

Bibliotekens bokinkast är öppna dygnet runt för dig som inte vill gå in för att återlämna dina lån. Bokinkast finns på Emmaboda, Vissefjärda, Lindås och Långasjö bibliotek.

Kontakta ditt bibliotek via telefon eller e-post för att komma igång med tjänsten.

Beställ TAKE AWAY-lån och hämta utanför biblioteket

Kontakta. Ring eller mejla till biblioteket och lämna dina önskemål om lån av böcker, tidskrifter och filmer. OBS! Det är viktigt att du anger att det är Take away  tjänsten du vill ha när du beställer.

Bibliotekspersonalen plockar ihop en bok-/filmkasse till avhämtning efter dina önskemål. Även reserverade medier kan ingå.

Hämta utanför biblioteket
. Kassen hämtas utanför biblioteket enligt överenskommelse under bibliotekets öppettider. Du eller någon i din närhet hämtar vid entrédörren med uppvisad legitimation.

Återlämna. Återlämning görs på samma sätt, att du ringer oss och säger att du lämnar böcker i entrén på bibliotekets ordinarie öppettider. Eller så använder du bokinkast där de finns.

BOKEN KOMMER hem till dig

”Boken kommer” är en service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller rörelsehindrad och inte själv kan komma till biblioteket.

Kontakta. Ta kontakt med biblioteket så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna.

Lånetiden är nu sex veckor, men vi kommer till dig med nya böcker enligt överenskommelse.

Leverans/Hämtning. För allas säkerhet levereras och hämtas din bokkasse utanför din dörr.

Tjänsterna är gratis men kräver att du har ett lånekort på biblioteket.

LÅNA OM  via självbetjäningsautomaten på Emmaboda bibliotek, telefon eller epost och via Mina sidor på vår webbplats.

RESERVERA  via telefon, epost eller via Mina sidor på vår webbplats.

ÅTERLÄMNA via Bokinkast eller på Emmaboda biblioteks självbetjäningsautomat.

den 1 april 2020