Datorer, wifi och kopiering

Datorer

På biblioteket i Emmaboda finns flera datorer som du kan boka, antingen på telefon 010-353 12 00 eller direkt i informationsdisken.

Släktforskardator

På biblioteket finns en studiedator utrustad med diverse släktforskningsprogram. Åldersgräns 15 år. Kan bokas i upp till 3 timmar.

Datorer för barn

Tre datorer avsedda för barn finns. Dessa kan bokas i omgångar om 30 minuter. Observera att det inte går att skriva ut dokument från de här datorerna.

Datorer för vuxna

Två datorer för vuxna finns. Åldersgräns 15 år och datorerna bokas i omgångar om 30 minuter.

Studiedator

På emmaboda bibliotek finns en studiedator. Åldersgräns 15 år och datorn kan bokas i upp till 3 timmar.

Drop-in dator

Biblioteket har även en drop-in dator som är avsedd för snabba ärenden. Drop-in datorn behöver inte bokas i informationsdisken.

Wifi

Det finns trådlöst Internet på Emmaboda bibliotek för dig som har egen bärbar dator, surfplatta eller smartphone. Fråga efter lösenord i informationsdisken.

Kopiera och skriva ut

På biblioteket kan du kopiera och skriva ut till självkostnadspris. Observera att biblioteket inte är utrustat för att skirva ut ifrån mobiltelefoner. Lättast är om du har med dig filen du vill skriva ut på ett USB-minne eller från din e-post.

Prislista för kopior och utskrifter
Svartvitt A4 3:-/st
Svartvitt A3 5:-/st

Fullfärg A4 5:-/st
Fullfärg A3 8:-/st

Inplastning A4 8:-/st
Inplastning A3 20:-/st

Scanna

Genom bibliotekets kopiatorer finns det möjlighet att scanna in dokument och skicka e-postadresser. Att scanna är avgiftsfritt.

Faxa

Sedan våren 2019 är det inte längre möjligt att faxa dokument från biblioteken i Emmaboda kommun.