Den röda tråden

DEN RÖDA TRÅDEN…

Var med och skapa ett demokratiskt verk!

Den "röda tråden" är ett slöjdprojekt i Kalmar län, med tanken att knyta samman och engagera människor i de 12 kommunerna att skapa ett verk på temat kvinnan och demokratin. 

Det krävs inga speciella förkunskaper, utan alla är välkomna att delta. Det enda du behöver 10 meter röd tråd..

Vill du delta:
Hämta en garnpåse på Emmaboda bibliotek. Det är först till kvarn som gäller!  I påsarna finns även ett informationsblad. Den röda tråden är grunden till ditt verk, men du är fri att lägga till även andra material och använda egen teknik. Vad inspirerar dig! Var hittar du din styrka? Låt din kreavitivitet flöda!  Lämna in ditt verk senast 25 oktober till Emmaboda bibliotek.

Tiden kring 1918-1921 är en viktig milstolpe i svensk historia. 1918 fick kvinnor allmän och lika rösträtt och 1921 kunde de rösta i riksdagsvalen. De första kvinnliga politikerna var starkt engagerade i frågor som rörde demokrati och alla människors lika värde. 100 år senare firar vi demokratins genombrott i Sverige med ett fyra år långt jubileum med utställningar och demokratiprojekt; ”Den röda tråden” är ett av dem.

 

Utställning

Projektet avslutas med en gemensam utställning, ett stort demokratiskt verk, i Oskarshamns konsthall. Festlig invigning blir det lördagen 16 nov kl. 12. Utställningen pågår t o m 25 jan 2020.

Under hela utställningsperioden visar vi även foton och arkivalier som berör kvinnohistoria samt i januari även vandringsutställningen Fira Demokratin! som är producerad av Sveriges riksdag och går på turné i Kalmar län i början av året.