Hur gör jag?

Söka i katalogen
Skriv in en titel eller en författare eller ett ämne i sökrutan. Klicka på "Förstoringsglaset" och du får fram en lista med förslag på olika media (böcker, ljudböcker, filmer med flera). Om du får många träffar får du bläddra mellan sidor.

Vill du veta mer om boken i träfflistan och var du kan hitta den klickar du på titeln.

Reservera
Om du vill att vi ska lägga undan en bok som finns inne så kan du reservera den eller om boken du vill ha är utlånad kan du ställa dig i kö (reservera). För att kunna göra det måste du logga in med ditt lånekort och pinkod. När du är inloggad kan du söka fram boken du vill stå i kö på och reservera genom att klicka på "Reservera". Du måste även välja det bibliotek där du vill hämta boken. Detta gör du under rubriken "Valt bibliotek" i reservationsmenyn. Tryck sedan på reservera. 

Låna om
För att kunna låna om dina böcker måste du vara inloggad. När du har loggat in väljer du "Mina lån". Klicka på knappen "Låna om". Du får direkt veta om du kan låna om eller inte. 

Sökfilter
Med funktionen "Sökfilter" kan du utöka och förfina din sökning. Till exempel kan du visa alla ljudböcker på engelska. Välj ljudbok som medietyp och engelska som språk och klicka på Förstoringsglaset. Genom att klicka på pilen i sökfältet kan du lägga till sökord också, till exempel en viss författare (eller titel eller ämne). Om du vill se allt som finns på ett särskilt språk kan du bara välja det språket och sedan klicka på Förstoringsglaset utan att skriva något sökord. Du kan bara välja ett språk i taget (eller en medietyp i taget). Det finns ännu fler möjligheter att avgränsa sökningen, exempelvis om det är facklitteratur eller skönlitteratur.

Sätta betyg
För att kunna sätta betyg måste du vara inloggad. Sök först fram boken som du vill ge betyg, klicka på så många hjärtan som du tycker boken är värd.

Aktivera lånehistoriken
För att aktivera funktionen för lånehistoriken måste du logga in på Mina sidor. Under fliken "Mina lånekort" hittar du dina samlade lånekort. Tryck på "Ändra" och kryssa i rutan "Spara lånehistorik", tryck sedan på spara. Nu kan du se din lånehistorik under fliken "Mina lån."