Hur gör jag

Söka i katalogen
Skriv in en titel eller en författare eller ett ämne i sökrutan. Klicka på "Sök" och du får fram en lista med förslag på olika media (böcker, ljudböcker, filmer med flera). Om du får många träffar får du bläddra mellan sidor.

Vill du veta mer om boken i träfflistan och var du kan hitta den klickar du på titeln.

Reservera
Om du vill att vi ska lägga undan en bok som finns inne så kan du reservera den eller om boken du vill ha är utlånad kan du ställa dig i kö (reservera). För att kunna göra det måste du logga in med ditt lånekort och pinkod. När du är inloggad kan du söka fram boken du vill stå i kö på och reservera genom att klicka på "Reservera". Välj "Hämtställe" och bekräfta genom att klicka på "Ok". 

Låna om
För att kunna låna om dina böcker måste du vara inloggad. När du har loggat in väljer du "Mina lån". Klicka på knappen "Låna om". Du får direkt veta om du kan låna om eller inte.

Utökad sökning
Med "Utökad sökning" kan du filtrera din sökning. Till exempel kan du visa alla ljudböcker på engelska. Välj ljudbok som medietyp och engelska som språk och klicka på knappen "Sök”. Om du vill kan du lägga till sökord också, till exempel en viss författare (eller titel eller ämne). Om du vill se allt som finns på ett särskilt språk kan du bara välja det språket och sedan klicka på knappen "Sök" utan att skriva något sökord. Du kan bara välja ett språk i taget (eller en medietyp i taget). Det finns ännu fler möjligheter att avgränsa sökningen, exempelvis om det är facklitteratur eller skönlitteratur.

Sätta betyg
För att kunna sätta betyg måste du vara inloggad. Sök först fram boken som du vill ge betyg, klicka på titeln i träfflistan. Gå sedan ner till raden med stjärnor och klicka på en stjärna. Om du vill ge den betyg 5 klickar du på femte stjärnan, om du vill ge den betyg 8 klickar du på åttonde stjärnan. 

Sök

Logga in

Hjälp
Emmaboda bibliotek:
Box 67, 361 21 Emmaboda
Besöksadress: Götgatan 6       
Telefon: 0471-24 92 00 
Fax: 0471-24 92 01
E-post: biblioteket@emmaboda.se
 

Emmaboda bibliotek